عنوان : دكتر صادق شهریاری مدیر شبكه بهداشت ودرمان با غملك در حاشیه جلسه ستاد بحران گفت: تا الان هیچ مورد مشكوكی به بیماری آنفولانزا پرندگان به بیمارستان و یا مراكز بهداشتی ودرمانی مراجعه ننموده است
 ۱۳۹۵/۱۲/۲۰
دکتر صادق شهریاری گفت به جهت جلوگیری از این بیماری اکیپ هایی از طرف بهداشت ودرمان ،دامپزشکی ،نیروی انتظامی ،و بسیج اعزام و ضمن معدوم نمودن پرنده گان مبتلا به این بیماری اوضاع کاملا کنترل گردیده و همشهریان عزیز نگرانی نداشته باشند. شهریاری افزود : خبرنگاران واهل رسانه از ارسال هرگونه اخبار بدون هماهنگی با بخش بهداشت ودرمان به لحاظ تشویش اذهان عمومی خوداری کنند. وی همچنین گفت همشهیریان عزیز لازم است به نکات بهداشتی و آموزشی که توسط کارشناسان ارایه می گردد توجه کنند. ایشان در ادامه نکاتی به شرح ذیل جهت اطلاع همشهریان عنوان نمودند. که برای کاهش خطر ابتلا به ویروس از طریق پرندگان چهار اقدام زیر را انجام دهند: 1- کودکانتان را از طیور و پرندگان دور نگاه دارید. پرندگان را تا حد امکان از محل زندگی و استراحت خود دور نگه دارید، حتی در صورتی‌که هوا سرد باشد.- کودکان را در کشتار پرندگان یا هر نوع حیوانی دخالت ندهید. - ازگوشتهای آماده و منجمد بسته‌بندی شده در کارخانه استفاده کنید. تماس نزدیک با پرندگان می‌تواند شما و خانواده‌تان را در معرض ابتلا قرار دهد. 2- نکات احتیاط را در خانه مراعات کنید. دست‌های خود را چند بار در روز به‌ویژه بعد از تماس با پرندگان و تخم آنها و قبل از خوردن غذا و بعد از دستشویی رفتن بشویید. طیور کشته شده که توسط تولید‌کنندگان مطمئن بسته‌بندی شده و مارک خورده است، را بخرید. برای بریدن گوشت خام از تخته‌ای جداگانه فقط برای آن منظور استفاده کنید. گوشت پخته را روی سطحی که قبلا گوشت خام آنجا بوده نگذارید. به پرندگان(مرغ، اردک، غاز، کبوتر،بلدرچین) و پرندگان وحشی چه زنده و چه مرده دست نزنید. قبل از مصرف مرغ یا تخم‌مرغ آن را به صورت کامل بپزید. گوشت خام مصرف نکنید. تخم مرغ را طوری بپزید که زرده و سفیده آن کاملا سفت باشد. مرغ و تخم مرغ خام را از دیگر غذاها دور نگه دارید. 3- بیماری و یا مرگ پرندگان خود را به مقامات گزارش کنید. برای پیشگیری از انتشار ویروس، مرگ‌های ناگهانی و بی‌دلیل پرندگان باید حتما به اطلاع مقامات برسد تا آنها بدون خطر موضوع را بررسی کنند. 4- به نزدیک‌ترین درمانگاه محل سکونت خود مراجعه کنید. اگر بلافاصله پس از تماس با پرندگان مریض و یا مرده، علائم آنفولانزا از جمله تب در شما ظاهر شد برای درمان سریع به درمانگاه محل سکونت خود مراجعه کنید.